Hooranalyse

Bent u benieuwd naar de gezondheid van uw gehoor of ondervindt u effectief minder horen of verstaan? Tijdens een hooranalyse bij Hoorcentrum Aerts wordt uw gehoor volledig in kaart gebracht.

Onze Service

Op weg naar een beter gehoor

Uit Belgisch onderzoek blijkt dat gemiddeld 10% van de bevolking aangeeft gehoorproblemen te ondervinden. Dit cijfer is vrij hoog maar is zwaar onderschat. 46% van de bevolking geeft namelijk aan nog nooit een gehoortest gedaan te hebben. Slechts 12% van de Belgen liet in het afgelopen jaar zijn oren nakijken.

Hoorcentrum Aerts helpt u hier graag bij. Overloop onderstaande checklist en bepaal zelf welke stappen u best onderneemt

Duid de stellingen aan die voor u van toepassing zijn.

Voorbereiden

Uw eerste bezoek aan Hoorcentrum Aerts

Wanneer u voor de eerste keer een afspraak maakt bij een audioloog weet u vaak niet goed wat u kan verwachten. U mag ervan uitgaan dat die afspraak bij Hoorcentrum Aerts aangenaam en informatief zal zijn. De audioloog voorziet voldoende tijd zodat u al uw vragen over uw gehoor kan stellen.

Kennismaking

We starten de afspraak met een kennismakingsgesprek. Aan de hand van gerichte vragen willen we beter begrijpen hoe u uw gehoor in het dagelijks leven ervaart en welke verbeteringen mogelijks gewenst zijn.

Video-otoscopie

In een tweede stap controleert de audioloog uw gehoorgang en trommelvlies met behulp van een camera. U kan meekijken op het computerscherm. Vooraleer het gehoor kan gemeten worden, moet de audioloog zeker zijn dat de gehoorgang en het middenoor volledig vrij en gezond zijn. Bij twijfel verwijzen we u door naar een Neus-, Keel-, Oorarts.

Gehoormetingen

De audiologen van Hoorcentrum Aerts kiezen voor de combinatie van verschillende gehoormetingen om u een zo volledig mogelijk advies te kunnen geven.

• De spraak-in-rumoertest toont uw communicatiemogelijkheden tijdens
gesprekken in rumoerige omstandigheden. Het resultaat geeft zowel u als uw audioloog een inschatting van het potentiële resultaat met een hooroplossing.

• Aan de hand van de tonentest berekent uw audioloog hoeveel versterking een hoortoestel moet voorzien en dus welk type hoortoestel gekozen kan worden. Bovendien bepaalt het resultaat of u in aanmerking komt voor een terugbetaling van uw mutualiteit.

Resultaat

Het resultaat van de gehoormetingen wordt uitgebreid met u overlopen en besproken. De audioloog stelt u gerust, geeft tips and tricks mee of adviseert u bij een gepaste hooroplossing.

Maak een afspraak

Benieuwd naar uw resultaat?

Onze gediplomeerde audiologen nemen de tijd om met een diepte-interview en uitgebreide moderne technieken uw gehoor
te analyseren.

Maak nu uw afspraak voor een hooranalyse op uw maat!