Wat als mijn hoortoestel niet meer werkt?

Wat als mijn hoortoestel niet meer werkt?

U mag uiteraard altijd langskomen in uw hoorcentrum om dit te laten nakijken. We geven u graag enkele richtlijnen mee van veelvoorkomende zaken zodat u zelf thuis al kan handelen en een oplossing kan bekomen.

• Kijk na of de geluidsweg niet verstopt of belemmerd is. Vaak volstaat het om de luidsprekerfilter te vervangen of het oorstukje een reiniging te geven. Als vuil of oorsmeer de uitgang afsluiten, kan het geluid niet door.

• Bij achter-het-oor-toestellen is het soms aangewezen de dikke buis te vervangen. Als deze hard aanvoelen, geven ze ook minder geluid door.

• Zijn de hoortoestellen opvallend vochtig? Zorg dan voor een droogbeurt met droogtabletten of een droogbox.

• Zijn de hoortoestellen voldoende opgeladen of hebben ze nog een recente batterij? Check dit altijd als laatste. Het heeft geen zin om een nieuwe batterij te plaatsen of de toestellen op te laden als bijvoorbeeld de filter verstopt zit.

Uiteraard is het mogelijk dat er één van de onderdelen defect of beschadigd is. Als bovenstaande tips niet helpen of als de schade of vochtigheid visueel zichtbaar is, komt u best langs in uw hoorcentrum.

Ik heb mijn hoortoestellen niet bij Hoorcentrum Aerts gekocht. Kan ik bij jullie terecht voor problemen met mijn toestellen?
Lees meer
Werkt Hoorcentrum Aerts uitsluitend op afspraak?
Lees meer
Verslechtert mijn gehoor door het dragen van hoortoestellen?
Lees meer