Hoe zorgt de nieuwe technologie ervoor dat ik verschillende gesprekspartners kan verstaan?

Hoe zorgt de nieuwe technologie ervoor dat ik verschillende gesprekspartners kan verstaan?

Gelijktijdig verstaan van verschillende gesprekspartners

Wat wij vaak horen van onze klanten is dat ze dankzij het dragen van hoortoestellen beter kunnen verstaan, zeker in stille omgevingen met één of twee gesprekspartners. In complexere situaties merken onze klanten ook een verschil, maar daar blijft het soms moeilijk om alle gesprekken vlot te verstaan. In de nieuwste generatie hoortoestellen hebben onze fabrikanten hier een heel mooie oplossing voor gevonden. De nieuwe Signia hoortoestellen maken het mogelijk om verschillende gesprekspartners tegelijk te volgen.
Wat wil dit nu juist zeggen?

Hoortoestellen kunnen geluid 360° rond zich opvangen. Als twee hoortoestellen samenwerken wordt de geluidsinformatie op de in totaal 4 microfoons samengelegd. Hoortoestellen zijn in de afgelopen jaren reeds ontwikkeld om zich in een bepaalde richting te gaan focussen. Wanneer er door de hoortoestellen een stem wordt opgevangen, gaan ze hierop focussen waardoor de stem vanaf het eerste woord verstaanbaar is.

Wat nieuw is aan de nieuwste generatie hoortoestellen van Signia is dat er gefocust kan worden op verschillende stemmen tegelijk in achtergrondlawaai. Bovendien blijven de stemmen helder en verstaanbaar ook als deze personen zich in de ruimte bewegen. De slimme computer in hoortoestellen analyseert de geluidsinformatie om verschillende sprekers in het gesprek te identificeren. Op elke spreker wordt apart gefocust en de nodige versterking toegepast zodat er geen gespreksinformatie verloren gaat. De hoortoestellen analyseren 1000 keer per seconde de geluidssituatie en verandering zodat elke spreker helder gehoord wordt. Achtergrondgeluid blijft aanwezig, maar niet op een storend niveau.

Bekijk de video

Hoe lang duurt een afspraak?
Lees meer
Heb ik wel een hoorapparaat nodig?
Lees meer
Kan ik hoortoestellen eerst uittesten? Is dit vrijblijvend?
Lees meer