Oordoppen op maat

Er bestaat een gepaste gehoorbescherming voor iedereen! Dankzij het uitgebreide assortiment van Hoorcentrum Aerts zorgen onze hoorspecialisten dat u niet alleen maatwerk op maat van uw oren maar ook op maat van uw activiteiten verkrijgt. Ontdek hier onze oplossingen.

Op maat

Soorten gehoorbeschermingen

Een duik in het zwembad, een ritje op de motor, een sfeervol festival of muziekoptreden. Zijn uw oren er klaar voor?

In ear
monitor
Schieten
Knalharde high-tech in je oren.
Schieten
Werk
Een must-have voor de werkvloer.
Werk
Stilte
Een echte all-rounder.
Stilte
Slaap
Een zalige nachtrust, in alle stilte.
Slaap
Motor
Alle comfort voor een focus op de weg.
Motor
Zwemmen
Een zwempak voor de oren.
Zwemmen
Muziek
Voor de ideale muzikale ervaring.
Muziek

Maak een afspraak

Beperk het risico op gehoorschade.

1. Zet het volume van uw radio of TV niet te hoog.
Zorg ervoor dat u alles en iedereen rondom u nog goed hoort. Zorg ervoor dat u zelf uw stem niet hoeft te verheffen om verstaanbaar te zijn.
2. Gebruik uw hoofdtelefoon verstandig.
Verkies een kwalitatieve hoofdtelefoon boven klassieke oortjes omwille van de geluidskwaliteit en de afstand van het geluid tot het trommelvlies. Het volume van muziek zet u beter nooit op het maximum. Gun uw oren na een uurtje muziek luisteren ook voldoende rust.
3. Vermijd lawaaierige plaatsen en schat het omgevingslawaai goed in.
Als u vanop een meter afstand van een gesprekspartner uw stem moet verheffen om verstaanbaar te zijn is het geluid in de omgeving te hard. Vermijd een te luide omgeving of bescherm uw oren als u de plek niet kunt mijden.
4. Houd voldoende afstand van de geluidsbron.
Hoe dichter bij een geluidsbron, hoe schadelijker het lawaai. Ga daarom niet te dicht bij een geluidsbron, zoals een box, staan. Houd zeker een afstand van 2 meter. Op grote events moet u uiteraard veel verder van de boxen staan.
5. Laat uw oren rusten.
Gun uw oren minstens 24 uur rust nadat u langere tijd aan een grote hoeveelheid lawaai bent blootgesteld, bijvoorbeeld na een fuif. Bent u op een meerdaags festival of evenement? Zoek dan regelmatig een plek waar de muziek stil staat; bv. een chill-out room of gebruik gehoorbescherming.
6. Herken de waarschuwingssignalen
Raadpleeg een neus-, keel- en oorarts bij een gevoel van gedempt geluid, oorsuizingen of fluittonen die langer dan 24 uur aanhouden. Wacht niet te lang om een specialist te bezoeken of contacteren. Snel handelen is van groot belang.

Oplossingen voor bedrijven

Bescherm overal uw gehoor, ook op het werk.

Bent u op zoek naar gehoorbescherming voor uw werknemers of collega’s? Wij bespreken graag een formule op maat van uw bedrijf. Met onze aangepaste en mobiele service komen wij tot bij u om afdrukken te maken en u en uw collega’s de nodig informatie te verstrekken.