Stappenplan

Stappenplan voor horen zonder zorgen

Wat kan u precies van Hoorcentrum Aerts verwachten bij het aanmelden voor een hooranalyse en gratis proefperiode met een hooroplossing?

Met ons handig stappenplan willen we u een overzicht geven van de verschillende fases die we met u zullen doorlopen bij een proeftraject in het hoorcentrum.

hoortest heverlee

STAP 1: Hooranalyse

Kennismaking
U kan steeds telefonisch contact met ons opnemen of een afspraak aanvragen via onze website. U zal vriendelijk onthaald worden, waarna we graag luisteren hoe we u kunnen verder helpen.
We lezen uw identiteitskaart in of noteren uw gegevens vooraleer we een afspraak inplannen bij één van onze audiologen. Indien de audioloog beschikbaar is, wordt u uiteraard meteen geholpen.

Video-otoscopie
Met behulp van een camera bekijken we uw gehoorgang
en trommelvlies. U zal op het computerscherm live kunnen meevolgen. De audioloog zal zijn bevindingen met u bespreken.
Het is uiteraard heel belangrijk eerst na te gaan of de gehoorgang volledig vrij en gezond is vooraleer we een hooranalyse uitvoeren.

Hooranalyse
Aan de hand van gerichte vragen willen we beter begrijpen welke gehoorverbeteringen u in uw dagdagelijkse leven wenst. Met een hooranalyse kunnen we de gezondheid van uw gehoor vaststellen. Naast de standaard tonentest, gebruiken we ook een spraakverstaantest in lawaai.
De audioloog overloopt met u het resultaat van die metingen, waarna we de mogelijke hooroplossingen voor u bespreken.

Stap 2: Proeftraject

Omdat we weten dat u zo snel mogelijk wil geholpen worden, werken we met een gestructureerd proeftraject. We maken hierbij steeds gebruik van onze meetapparatuur om uw hoortoestellen af te stellen. We voeren de nodige onderzoeken uit om de resultaten in kaart te brengen.

Correcte afstelling
Het proeftraject start met het instellen van de hooroplossingen. Bij Hoorcentrum Aerts hechten we veel belang aan de correcte afstelling. We komen tot de perfecte afstelling aan de hand van gespecialiseerde apparatuur.Tijdens de afstelling wordt een klein meetbuisje in uw gehoorgang geplaatst, zodat we exact kunnen registreren hoe luid spraak en andere geluiden aan uw trommelvlies worden doorgegeven.
Op die manier wordt uw hooroplossing afgeregeld tot een niveau dat voor u comfortabel is en een reële verbetering betekent.Daarnaast nemen we ook de tijd om te bespreken wat u tijdens deze eerste twee weken van uw hooroplossing kan verwachten. We geven uitleg over het gebruik en de dagdagelijkse reiniging van de hoortoestellen.
We zorgen ervoor dat u de hooroplossing zelf in en uit kan doen en de batterij zelf kan vervangen (of dat u weet hoe u de oplader kan gebruiken).

Verloop proeftraject
Tijdens het proeftraject van 6 weken kan u op onze professionele hulp blijven rekenen bij verschillende vervolgafspraken. Na de eerste afstelling kan u de nieuwe geluidsbeleving eerst twee weken en vervolgens een volledige maand ervaren in uw vertrouwde omgeving. Het is belangrijk uw hooroplossing tijdens gebruikelijke activiteiten uit te proberen om te zien of de gewenste verbetering is opgetreden en of er al progressie is.
Zijn er nog vragen of heeft u een probleem? We helpen u zo snel mogelijk verder. Uw audioloog plant na elke afspraak een telefonische evaluatie in om te bespreken in hoeverre de hooroplossing voldoet aan uw verwachtingen. Indien gewenst wordt een tussentijdse afspraak ingepland voor de nodige aanpassingen.
Bent u tevreden over het resultaat, dan zal het proeftraject worden afgerond met de aankoop van uw hooroplossing. Wenst u langer uit te testen dan het gratis proeftraject, dan kan dat zeker! Vraag meer info bij uw audioloog over een verlenging van de proeftijd.

Stap 3: aankoop hooroplossing

We willen uw tevredenheid in kaart brengen en overlopen de gewenste verbeteringen uit ons kennismakingsgesprek.

In deze vierde afspraak wordt de factuur opgemaakt en zorgen wij voor de aanvraag van uw terugbetaling bij het ziekenfonds. Daarvoor hoeft u zelf niets te ondernemen.

Alle details rond onderhoud en nazorg van de hooroplossing worden nogmaals overlopen. We nemen uitgebreid de tijd om u in te lichten over onze nazorg-, service- en garantievoorwaarden.

Stap 4: nazorgplan

Wanneer u uw hooroplossing hebt aangekocht, verliezen we u zeker niet uit het oog!

Lees alles over ons nazorgplan
hooranalyse heverlee

Stap 5: Jaarlijkse controle

Elk jaar controleren we, na een grondig onderhoud van uw hoortoestellen, of ze nog aan de vooropgestelde technische normen voldoen. Uw gehoor wordt tevens opgevolgd met een nieuwe hooranalyse. Zo kunnen we uw hooroplossing aanpassen aan de meest recente onderzoeksresultaten.

Interesse in een vrijblijvend proeftraject?

Meldt u vandaag nog aan voor een eerste analyse!

Maak uw afspraak