Loading...
Tinnitus, of oorsuizen, kan worden beschreven als de waarneming van een geluid dat niet van buitenaf afkomstig is. Voor u is het aanwezig maar mensen rondom u kunnen het niet horen.
Vaak zeggen mensen dat ze last hebben van een ‘tuut’ of een ‘piep’ in de oren, maar tinnitus kan echter ook een ruisend karakter hebben. Ongeacht welk geluid het is, kan het constant of af en toe aanwezig zijn.
Tinnitus en tijdelijk oorsuizen lijken op elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen. Oorsuizen ontstaat vaak na blootstelling aan harde geluiden, stress of vermoeidheid en verdwijnt meestal binnen enkele uren of dagen.
Tinnitus daarentegen is een aanhoudend of terugkerend geluid, zoals een piep, suizen of brommen, zonder externe geluidsbron. Het kan samengaan met gehoorverlies of overgevoeligheid voor geluid.
Acute Tinnitus
Niet vastgestelde diagnose
Heeft u al enkele dagen last van een pieptoon of oorsuizen? Raadpleeg dan zo snel mogelijk een dokter of NKO-arts.
Denkt u al langer tinnitus te hebben? Laat de diagnose dan bevestigen door een NKO-arts. Een juiste diagnose is essentieel voordat u verdere stappen onderneemt.
Chronische Tinnitus
Vastgestelde diagnose
Als tinnitus een negatieve impact heeft op uw dagelijks leven, zijn er verschillende oplossingen die verlichting kunnen bieden.
Bij Hoorcentrum Aerts bieden we drie gerichte behandelingen, aangevuld met praktisch advies en professionele begeleiding, om u te helpen beter om te gaan met tinnitus in het dagelijks leven.
Het is belangrijk om na te gaan welke factoren het oorsuizen triggeren of in stand houden om de juiste behandeling te kunnen bieden.
Probeer negatieve gevoelens over tinnitus om te buigen naar neutrale gevoelens. Deze tips kunnen helpen om de aanwezigheid van tinnitus te verminderen:
Bekijk zeker onze pagina over de behandelingsmogelijkheden voor meer informatie over tinnitus verlichting.
Heeft u nog andere vragen over tinnitus? Neem dan gerust contact met ons op. Onze audiologen staan klaar om u te ondersteunen.