Gehoorbescherming Op Maat
Gehoorbescherming Op Maat | Hoorcentrum Aerts

Gehoorbescherming

Er bestaat een gepaste gehoorbeschermer voor iedereen! Dankzij het uitgebreide assortiment van Hoorcentrum Aerts zorgen onze hoorspecialisten dat u niet alleen maatwerk op maat van uw oren maar ook op maat van uw activiteiten verkrijgt.

Voorkom gehoorschade.

Om gehoorschade te voorkomen is het aangeraden uw oren te beschermen. Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming. Welke soort u het best gebruikt hangt af van de situatie waarin u zich bevindt. In elk geval is het belangrijk dat u in lawaaierige omstandigheden de gehoorbescherming
de hele tijd gebruikt.

Op maat gemaakte oordoppen

Deze passen perfect in het oor en bieden een optimale bescherming en draagcomfort. Ze verminderen de geluidssterkte tot 25 decibel en zijn dankzij ingebouwde filters voor verschillende situaties geschikt. Ze kunnen bepaalde frequenties dempen zodat het omgevingslawaai wordt weggefilterd maar u elkaar toch nog moeiteloos kan verstaan.de hele tijd gebruikt.

Gehoorschade: Wat kan u doen om risico's te beperken

1. Zet het volume van uw radio of TV niet te hoog
  • Zorg ervoor dat u alles en iedereen rondom u nog goed hoort.
  • Zorg ervoor dat u zelf uw stem niet hoeft te verheffen om verstaanbaar te zijn.
2. Gebruik uw hoofdtelefoon verstandig
  • Verkies een kwalitatieve hoofdtelefoon boven klanieke oortjes omwille van de geluidskwaliteit en de afstand van het geluid tot het trommelvlies.
  • Het volume van muziek zet u beter nooit op het maximum.
  • Gun uw oren na een uurtje muziek luisteren ook voldoende rust.
3. Vermijd lawaaierige plaatsen en schat het omgevingslawaai goed in
  • Als u vanop een meter afstand van een gesprekspartner uw stem moet verheffen om verstaanbaar te zijn is het geluid in de omgeving te hard.
  • Vermijd een te luide omgeving of bescherm uw oren als u de plek niet kunt mijden.

4. Houd voldoende afstand van de geluidsbron

  • Hoe dichter bij een geluidsbron, hoe schadelijker het lawaai. Ga daarom niet te dicht bij een geluidsbron, zoals een box, staan. Houd zeker een afstand van 2 meter. Op grote events moet u uiteraard veel verder van de boxen staan. Verplaats ook tijdens een optreden of luide activiteit, zo verander je elke keer ook de afstand tot de geluidsbron.

5. Laat uw oren rusten

  • Gun uw oren minstens 24 uur rust nadat u langere tijd aan een grote hoeveelheid lawaai bent blootgesteld, bijvoorbeeld na een fuif.
  • Bent u op een meerdaags festival of evenement? Zoek dan regelmatig een plek waar de muziek stil staat; bv. een chill-out room of gebruik gehoorbescherming.

6. Herken de waarschuwingssignalen

  • Raadpleeg een neus-, keel- en oorarts bij een gevoel van gedempt geluid, oorsuizingen of fluittonen die langer dan 24 uur aanhouden.Wacht niet te lang om een specialist te verzoeken. Snel handelen is cruciaal.

7. Gebruik gehoorbescherming

  • Gebruik oordopjes of oorkappen als u werkt met lawaaierige machines zoals een kettingzaag, pneumatische hamer of bladblazer. Of op luide feestjes en evenementen.
  • Investeer in op maat gemaakte oordoppen als u een echte festivalganger bent of u wordt op een andere wijze veel blootgesteld aan lawaai, koop dan op maat gemaakte oordopjes. Ze zijn duurder dan de universele maar bieden de beste bescherming, een betere geluidskwaliteit én ze zijn comfortabeler.

Blijf genieten van je oren.

Ontdek onze oplossingen om ze te beschermen.

Interesse in gehoorbescherming op maat?

Telefonisch Advies?
Vraag via mail?